wtorek, 27 kwietnia 2010

Sernik kokosowy

składniki
* Kruche ciasto: 25 dag mąki
* 10 dag cukru
* pół kostki masła
* 1 jajko
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 75 dag białego sera dwukrotnie mielonego
* 10 dag cukru
* 1 cukier waniliowy
* 1 budyń waniliowy
* pół kostki masła rozpuszczonego (ostudzonego)
* 1 jajko
* 3 żółtka
* 1.5 szklanki zimnego przegotowanego mlekaKokosowa pierzynka: 3 białka
* 3 łyżeczki cukru pudru
* 15 dag wiórków kokosowych
sposób przygotowania
Ciasto: Ze składników zagnieść ciasto. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ciastem Masa: Zmiksować cukier, jajko, żółtka, cukier waniliowy i masło. Dodać budyń, wymieszać. Dodawać porcjami ser, a potem wlewać mleko. Rzadką masę wylać na ciasto. Piec ok. 40 min w temp. 180 st. Kokosowa pierzynka: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki. Posmarować masą ciepły sernik i włożyć do piekarnika na 10 min. Wystudzić
źródło: ugotuj.to
restauracje